Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 14:31 |

Gradonačelnik Fazlić predao novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja Bihać

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 10. marta (FENA) - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je predao novo - potpuno opremljeno sanitetsko vozilo gradskom Domu zdravlja. Kardiomobil je kupljen sredstvima Civilne zaštite Grada Bihaća, u okviru projekta jačanja svih gradskih službi.

"Na osnovu odluke Štaba civilne zaštite izdvojeno je 180.000 KM i Domu zdravlja nabavljeno moderno sanitetsko vozilo, kakvo do sada nismo imali. Ponosan sam na sve ljude iz Gradske civilne zaštite, jer su ovo isplanirali i realizirali. Gledajući iz naše perspektive - ovo je zapravo "mala bolnica", koja će mnogim građanima spasiti život", rekao je bihaćki gradonačelnik Fazlić.

Istaknuto je kako je ovo sanitetsko vozilo opremljeno najsavremenijom medicinskom opremom, te da omogućava napredno održavanje života na kratke i duže udaljenosti.

"Vrhunskim savremenim kardiomobilom smo u potpunosti opremili vozni park. Ovo moderno sanitetsko vozilo nam omogućava prijevoz pacijenata i do najudaljenijih kliničkih centara, ukoliko za to bude potrebe. Zaista vrlo važan dan za sve zaposlene u Domu zdravlja Bihać, a posebno naše pacijente", riječi su direktorice Doma zdravlja Bihać Jasmine Ljubijankić.

U bihaćkom Domu zdravlja, također je u posljednje vrijeme potpuno opremljena biohemijska i hematološka laboratorija. Obnovljen je dio pedijatrije, dok je u planu nabavka kolposkopa, s kojim će biti omogućeni preventivni pregledi i rano otkrivanje karcinoma grlića maternice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'