Bosna i Hercegovina     | 10.03.2020. 14:48 |

Općina Novo Sarajevo - Finansijska podrška za KUD 'Lola' i NK 'Pofalićki'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je danas ugovore o finansijskoj podršci Kulturno-umjetničkom društvu "Lola" i Nogometnom klubu "Pofalićki".

Ugovore su potpisali ispred KUD-a "Lola" Mihailo Perućica i NK "Pofalićki" Galib Kulovac.

Sredstva za KUD "Lola" i NK "Pofalićki" dodjeljuju se na osnovu Odluke o utvrđivanju javnog interesa u afirmaciji amaterskog sporta i očuvanja kulturno - umjetničke tradicije od značaja za Općinu Novo Sarajevo.

Koldžo je podsjetio je da se radi o dva najstarija udruženja sa područja općine. U oblasti amaterskog sporta to je NK "Pofalićki", klub koji je osnovan 1936. godine, a u oblasti kulture je KUD "Lola" koji bilježi više od 70 godina uspješnog rada i postojanja.

- Općina Novo Sarajevo godinama je pružala podršku ovim udruženjima, njihovom aktivnom učešću u sistemu takmičenja, okupljanju što većeg broja mladih i njihovom uključivanju u rad udruženja, kvalitetnoj edukaciji i razvoju, a naročito kada je u pitanju međunarodna saradnja, s obzirom na mnogobrojna učešća na nekoliko festivala i revija širom Evrope i svijeta, te predstavljanju i promociji općine - naglasio je Koldžo.

Potpisnici ugovora u ime KUD "Lola" i NK "Pofalićki", Perućica i Kulovac zahvalili su na kontinuiranoj podršci koju općinski načelnik i Općina Novo Sarajevo pruža tim udruženjima.

Općina Novo Sarajevo je za ove namjene izdvojila sredstva u iznosu od 30.000 KM, a svakom udruženju je dodijeljeno po 15.000 KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu