Bosna i Hercegovina     | 11.03.2020. 08:56 |

Komšić sa guvernerkom Kanade razgovarao o političkim i prijateljskim odnosima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se sa guvernerkom Kanade Džuli Pajet u Otavi, s kojom je razgovarao o odličnim političkim i prijateljskim odnosima dviju zemalja, s obzirom na to da je Kanada među prvim zemljama koje su priznale nezavisnost BiH.

Komšić je zahvalio uime Predsjedništva Bosne i Hercegovine za svu pomoć koju je Kanada pružala, te pruža i danas ljudima iz BiH koji žive u toj zemlji.

Guvernerka Pajet je istakla da Vlada Kanade radi na proceduri imenovanja počasnog konzula Kanade u Bosni i Hercegovini. Ponovljeno je da će Kanada i dalje nastaviti podržavati BiH i njen put ka NATO-u i Evropskoj uniji, kao i raditi na akademskoj razmjeni i saradnji. 

Pajet, inače bivša astronautkinja, poklonila je predsjedavajućem Komšiću fotografiju Bosne i Hercegovine koju je sa svemirske stanice napravio kanadski astronaut.

Generalnog guvernera Kanade imenuje kraljica Elizabeta II, a predlaže premijer Kanade, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Komšić: Joe Lieberman istinski prijatelj Bosne i Hercegovine

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!