Bosna i Hercegovina     | 11.03.2020. 10:21 |

Održana sjednica Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Na sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dato je pozitivno mišljenje i predloženo Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore, Multilateralne konvencije o provođenju mjera za sprečavanje erozije poreske osnovice i premještanja dobiti koje se odnose na poreske ugovore (MLI).

Na sjednici je dato pozitivno mišljenje i predloženo Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autoputa/brze ceste Sarajevo - Beograd - Sarajevo, te Sporazuma o zajmu i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni (KfW), i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo finansija i trezora BiH (zajmoprimac), i Federacije BiH koju predstavlja Federalno ministarstvo finansija -  Elektroprivreda HZHB d. d. Mostar u iznosu od 15.000.000 eura - Rehabilitacija i modernizacija pumpno-akumulacione hidroelektrane Čapljina.

K znanju su primljeni izvještaji i materijali pristigli Komisiji: Plenarno zasjedanje Evropskog parlamenta u Strazburu - izjave švedske poslanice u Evropskom parlamentu Malin Bjork (grupacija Ujedinjena ljevica) o "brutalnom postupanju hrvatske granične policije", Informacija o osnivanju Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu i Informacija o plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta, rasprava o temi: "Budućnost Evrope" i usvajanje Rezolucije.

K znanju su primljeni i Izjava predsjednika Evropskog parlamenta o Rezoluciji o konferenciji o budućnosti Evrope, Plenarno zasjedanje Evropskog parlamenta: rasprava o Zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj politici i Zajedničkoj sigurnosnoj i odbrambenoj politici; Evropski parlament, sastanak Odbora za vanjske poslove, razmjena mišljenja s hrvatskim ministrom vanjskih i evropskih poslova te Rezolucija predsjednika Evropskog parlamenta i čelnika parlamenata zemalja zapadnog Balkana, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo