Regija     | 11.03.2020. 15:45 |

Crnogorska vlada demantira uvođenje izvanrednog stanja zbog koronavirusa

FENA Agencije

PODGORICA, 11. ožujka (FENA) - Crnogorska vlada priopćila je u srijedu da je lažna vijest da će na svojoj sutrašnjoj redovitoj sjednici donijeti odluku o uvođenju izvanrednog stanja u toj državi.

Pojedini srbijanski portali objavili su informaciju da vlada u Podgorici planira uvođenje izvanrednog stanja zbog koronavirusa kako bi zaustavila masovne prosvjede koje dva puta tjedno organizira Srpska pravoslavna crkva, protiveći se novom zakonu o vjeroispovijesti kojim se regulira i crkvena imovina u Crnoj Gori.

"Povodom spekulacija i širenja lažne vijesti da crnogorska vlada namjerava na sutrašnjoj sjednici povodom koronavirusa uvesti izvanredno stanje obavještavamo javnost da je riječ o potpuno neutemeljenim tvrdnjama. Vlada Crne Gore ne razmišlja o tome i ne planira takve korake, niti za tim ima potrebe", objavljeno je na službenom twitter nalogu crnogorske vlade.

Prethodno je premijer Duško Marković, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će vlada, ako se pojavi koronavirus u Crnoj Gori, zabraniti svako javno okupljanje. On je pozvao građane da promijene navike i izbjegavaju masovne skupove. Marković je istaknuo da je veoma zabrinut zbog koronavirusa i da će zbog toga zabraniti službena putovanja izvan zemlje, prenosi Hina.

"Crna Gora je mala, mala je po prostoru, po populaciji. Crnogorci imaju čudne navike. Bojim se kada bi virus nekontrolirano ušao u zemlju, da bi to bio problem za cijelu populaciju, pa i zemlju. Situacija je veoma ozbiljna, vidite da je koronavirus stigao na granice države. Uradit ćemo sve da zaštitimo naše građane", rekao je Marković.

U Crnoj Gori još uvijek nije registriran slučaj zaraze koronavirusom, a zdravstvene vlasti pozivaju građane da ne dižu paniku i ne unose uznemirenost širenjem dezinformacija putem društvenih mreža, naročito o tome da se navodno skrivaju slučajevi zaraze koronavirusom u Crnoj Gori.

"Nivo rizika od pojave koronavirusa u Crnoj Gori je visok. Izvjesno je da će se pojaviti i kod nas, a kada se to dogodi, javnost će biti obaviještena istog trenutka", kazao je u obraćanju javnosti crnogorski ministar zdravstva Kenan Hrapović.

On je priopćio da je u posljednja 24 sata testirano pet soba koji su bili negativni na COVID-2019.

Istodobno dok crnogorska vlada pokušava spustiti tenzije, u velikim trgovinama u Podgorici od jutros su ogromne gužve, jer građani u velikim količinama kupuju brašno, ulje, šećer.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'