Bosna i Hercegovina     | 11.03.2020. 16:58 |

Delegacija Narodne skupštine Mađarske posjetila Predstavnički dom ParlamentaFBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. marta (FENA) - Delegacija Narodne skupštine Mađarske posjetila je danas Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i prisustvovala trećoj sjednici Komisije za evropske integracije Predstavničkog doma na kojoj je razgovarano o implementaciji i ciljevima tvining projekta, kao i rezultatima koji će biti postignuti.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović poželio je dobrodošlicu delegaciji Narodne skupštine Mađarske i zahvalio na podršci koju pružaju kao voditelji tvining projekta u konzorciju s parlamentom Austrije i Narodnim saborom Republikom Hrvatskom radi unaprjeđenja rada Parlamenta.

Na sastanku je razgovarano o ključnim postignućima prethodnih tvining projekta EU, prezentirani su glavni ciljevi kao i elementi trenutnih projekata. Razgovarano je o ulozi i zadaći parlamenata i članova parlamenata u podizanju svijesti javnosti o EU integracijama radi isticanja iskustava i najboljih praksi Narodne skupštine Mađarske.

Također, razmijenjena su mišljenja o važnosti uključivanja rada zastupnika u ispunjavanju zadataka vezanih za integracije EU, kao i o veoma značajnoj ulozi uspostavljanja jedinice za EU u parlamentarnoj administraciji.

U delegaciju Narodne skupštine Mađarske su bili državni sekretar i direktor Direkcije za vanjske odnose Piter Šardi, voditelj tvining projekta u BiH Zoltan Horvat i voditelj Odjela za EU Narodne skupštine Mađarske Kristijan Kovač, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana