Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 09:57 |

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. ožujka (FENA) - Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Mostaru razmatrat će revidirani Krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu novog koronavirusa (COVID-19) Federacije BiH, koji bi trebao biti realiziran u suradnji s nadležnim tijelima vlasti za oblast zdravstva u županijama, kao i zdravstvenim ustanovama na teritoriju FBiH.

 S ciljem usuglašavanja sa Zakonom o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prometu BiH i Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, Vlada će se izjasniti o Prednacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu FBiH.

 Ovaj zakon propisuje uvjete i način obavljanja djelatnosti prijevoza osoba i tereta motornim, priključnim i zaprežnim vozilima u cestovnom prijevozu, rad stanica tehničkog pregleda i autostanica, javni prijevoz putnika i tereta u linijskom i izvanlinijskom cestovnom prijevozu, prijevoz za osobne potrebe, inspekcijski nadzor i kaznene odredbe.

Na dnevom redu je, uz ostalo, Prijedlog odluke o odobravanju raspoređivanja i korištenja namjenskih prihoda s posebnog transakcijskog računa za sredstva za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća, otvorenog kao podračun u okviru Jedinstvenog računa Trezora koja su kumulirana iz prethodnih godina Federalnoj upravi civilne zaštite u ukupnom iznosu od 9.814.300 maraka.

 Kako je predloženo, ova sredstva bila bi raspoređena i korištena za nabavku neophodne opreme, uključujući i adaptaciju prostora, za zaštitu zdravstvenih radnika i stanovništva u Federaciji BiH u uvjetima pogoršane epidemiološke situacije s novim koronavirusom (COVID-19), te za financiranje karantena.

 Federalna vlada će se izjasniti o nekoliko predloženih programa raspodjele sredstava koja su, ovogodišnjim Proračunom FBiH, odobrena federalnim ministarstvima kulture i sporta, okoliša i turizma, te energije, rudarstva i industrije.

 Federalna uprava civilne zaštite informirat će Vladu o poduzetim i planiranim aktivnostima vezanim za migrantsku krizu u Bosni i Hercegovini, u kojoj je navedeno da ova uprava redovno pruža podršku u rješavanju ovog problema, te u skladu sa svojim nadležnostima realizira i učestvuje u provođenju zaključaka Vlade FBiH, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'