Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 10:36 |

Sveučilišna klinička bolnica Mostar do daljnjeg zabranila posjete

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. ožujka (FENA) - Na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar do daljnjeg su zabranjene sve posjete, obustavljeni su svi redoviti specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi kao i hladni operacijski program.

 To je jedna od mjera koju je SKB Mostar donio zbog aktualne situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), a postupajući u skladu s naredbama Kriznog stožera ministarstva zdravstva Federacije BiH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

 SKB Mostar navodi da se neophodni specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi obavljaju po procjeni specijalista, a sukladno Odluci Kriznog stožera SKB Mostar za prevenciju i nadzor infekcija uzrokovanih koronavirusom o urgentnim stanjima za koje je neophodan prijam i specijalistička intervencija.

 Napominju kako će zakazani specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi biti otkazani telefonski uz procjenu zdravstvenog stanja pacijenta.

 Iz SKB-a Mostar kažu kako su izvijestili i upoznali sve domove zdravlja HNŽ-a, ZHŽ-a te Županijsku bolnicu "dr. fra Mihovil Sučić" Livno u HBŽ-u o popisu dijagnoza koje predstavljaju hitna stanja kako bi se olakšao rad liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, priopćio je u četvrtak Ured za odnose s javnošću SKB-a Mostar.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

SKB Mostar: Povećan broj prijema bolesnika s respiratornim infekcijama

Vlada ŽZH: Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 230.000,00 KM

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'