Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 12:43 |

Akcija 'AUNT'- Uhapšene još dvije osobe zbog droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. marta (FENA) - Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), realizovali operativno taktičku akciju kodnog naziva „AUNT“ vezano za dokumentovanje osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Provodeći navedene mjere i radnje, danas u ranim jutarnjim satima uhapšene su dvije osobe  inicijala A.H. (1973.) i S.P. (1968.), dok je osoba inicijala A.Dž. (1981.) koja je bila predmet istrage, u srijedu uhapšen od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „Razbojništvo“.

Na osnovu Naredbi Općinskog suda u Mostaru, pripadnici FUP-a izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Mostara i na jednoj lokaciji na području Konjica, kojom prilikom je pronađeno i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, određena količina zeljste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“, oružje, municija, mobilni telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti traženi Naredbom Suda, a koji potiču ili se dovode u vezu s gore navedenim krivičnim djelom.

Uhapšene osobe će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama FUP-a, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjećamo, da su u sklopu te operativne akcije, 1. marta uhapšene tri osobe inicijala V.P. (1964.), D.S. (1986.) iz Mostara i Z.K. (1975.) iz Stoca, u vezi za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ . Navedenim osobama je određen jednomjesečni pritvor.

Značajnu podršku u provođenju aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, dok su asistenciju pružali su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak posjetio Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije

U Grčkoj uhapšena 63 člana kriminale grupe zbog nasilja na sportskim terenima

Italijanska policija uhapsila 13 zatvorskih čuvara pod sumnjom za mučenje maloljetnih zatvorenika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu