Bosna i Hercegovina     | 12.03.2020. 14:57 |

HNS taži povlačenje odluke o članovima Središnjeg izbornog povjerenstva

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. ožujka (FENA) - Hrvatski narodni sabor (HNS) smatra kako su politički predstavnici bošnjačkog naroda, predvođeni Strankom demokratske akcije (SDA), izborom članova Središnjeg izbornog povjerenstva na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH "nastavili grubo urušavati funkcioniranje pravne države BiH".

"SDA) i 'nova većina' u Zastupničkom domu, po pitanju Središnjeg izbornog povjerenstva, nastavlja proces nepoštivanja zakona i procedura, degradirajući institucije Bosne i Hercegovine, stvara iznova nove krize i pukotine između legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH", priopćeno je iz HNS-a.

HNS tvrdi kako SDA, grubo kršeći dogovore i pokušaj stabilizacije prilika u Bosni i Hercegovini, jednostranim potezima ruši temelje i budućnost Bosne i Hercegovine.

"Urušavanje institucije demokratskog odlučivanja, imenovanje novih članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH bez zakonskog uporišta, dužnosnici SDA samo su pokazali pravo lice u nastojanjima da Bosnu i Hercegovinu imaju samo za sebe i Bošnjake.

Hrvatski narodni sabor poziva dužnosnike SDA da povuku Odluku o izboru i stupanju na funkciju i prestanku funkcije članova Središnjeg izbornog povjerenstva BiH. Komisija za izbor članova SIP-a po zakonom predviđenoj proceduri mora nastaviti raditi i donositi odluke", poručili su iz HNS-a.

Nakon tog poteza HNS će, kako se navodi, ozbiljno razmotriti sve mogućnosti, kao i buduću suradnju sa SDA.

"Suradnja, međusobno uvažavanje, kompromis uz poštivanje zakona i procedura, jedino su moguće rješenje za sve nestabilnosti i pokušaj bilo kakve manipulacije a jamčit će nam stabilnost i dugoročni razvoj Bosne i Hercegovine, stalni je poziv Hrvatskog narodnog sabora", stoji na kramu priopćenja za javnost Ureda za informiranje HNS-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Stadion Poljud suspendiran do konačne odluke Disciplinske komisije HNS-a

Obustavljen postupak protiv HNS-a za utakmicu s Armenijom

UEFA pokrenula postupak protiv HNS-a zbog Armenije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu