Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 13:32 |

Općina Novo Sarajevo - Preventivne mjere u vezi s koronavirusom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Općine Novo Sarajevo od 16. marta radit će po posebnom režimu sve dok traje opasnost od širenja koronavirusa, a najmanje petnaest narednih dana.

Već je izvršena dezinfekcija zgrade Općine, a uposlenicima i strankama od 16. marta na ulazu u zgradu Općine bit će izmjerena tjelesna temperatura bezkontaktnim toplomjerom, te izvršena dezinfekcija ruku.

Šalter sala će raditi po ustaljenom radnom vremenu do 17.30 sati, ali po posebnom režimu i u smanjenim kapacitetima, a ulaz u šalter salu će biti omogućen u manjim grupama od po troje do četvoro stranaka, kojima će također na ulazu biti mjerena tjelesna temperatura i biti dezinfikovane ruke.

Po jedan službenik radit će na prijemu podnesaka i u matičnom uredu, dok će dva službenika raditi na ovjeri dokumenata.

Sva rješenja i uvjerenja općinskih službi u narednih petnaest dana će biti otpremljena strankama putem pošte, osim rješenja Službe za privredu, budžet i finansije – odobrenja za rad, koja stranke moraju preuzeti lično.

Službenici Općine će cijeniti hitnost postupanja u pojedinim predmetima, te iznimno pozivati stranku, a prijem istih će biti organizovan u posebnim prostorijama.

Također, svi javni događaji na području općine su otkazani: obustavljen je rad centara za zdravo starenje, reducirane aktivnosti u Dječijoj kući i Međunarodnom centru za djecu i omladinu i sve manifestacije i treninzi u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ se otkazuju.

Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik apeluju na sve građane da imaju strpljenja i razumijevanja, te da se ne opiru preventivnim mjerama koje će se vršiti na ulazu u zgradu Općine Novo Sarajevo, a da se istih pridržavaju i u svakodnevnom životu dok god postoji opasnost od širenja koronavirusa.

Za sve potrebne informacije građani mogu direktno kontaktirati općinske službe putem telefona ili e-maila, a informacije se mogu dobiti i na web stranici: www.novosarajevo.ba.

Mjere su poduzete u cilju preventivnog djelovanja i realizacije mjera utvrđenih odlukom Kriznog štaba Federacije BiH, te preporuka Općinskog štaba Civilne zaštite, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'