Svijet     | 13.03.2020. 13:43 |

Kina poslala novu isporuku medicinske pomoći Iranu

FENA Internet

PEKING, 13. marta F(ENA) - Nova isporuka medicinske pomoći kompanija sa sjedištem u Šangaju i kineskog naroda Iranu poslana je u Teheran u četvrtak navečer, saopćio je u petak generalni konzulat Islamske Republike Iran u Šangaju.

U medicinsku pomoć spadaju zaštitna odjela, maske, zaštitne naočale, rukavice i lijekovi koje su donirale kineske kompanije i narod kako bi pomogla iranskom narodu da se bori protiv korona virusa.

Generalni konzul Islamske Republike Iran u Šangaju, Ramezan Parvaz, izjavio je da je, iako su okrutne američke sankcije otežale iranskom narodu da se suprotstavi zarazi i pokazale su pravo lice američkih zvaničnika, masovna pomoć i solidarnost kineskog naroda pomogla narodu Irana da ustraje.

Parvaz je istaknuo da su masovne kineske donacije simbol prijateljstva između dva naroda, duboko ukorijenjenog u istoriji dvije zemlje, i dodao je da će to prijateljstvo biti osnaženo u budućnosti.

Do sada je ukupno devet isporuka medicinske pomoći kineske vlade i naroda poslano u Teheran u znak solidarnosti s iranskim narodom u njegovoj borbi protiv korone, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Xi Jinping se sastao s predstavnicima američkih poslovnih subjekata

Iran ocijenio rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o Gazi kao pozitivan, ali nedovoljan korak

Sunak: Britanija će učiniti sve što je potrebno da se zaštiti od kibernetskog napada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo