Servisne informacije     | 13.03.2020. 13:40 |

U BiH sutra oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno. Kiša može padati u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 3 i 7, a na jugu BiH od 8 do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, a na jugu BiH do 16 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme. Povremeno može padati kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 4, a najviša dnevna temperatura zraka oko 9 stepeni. 

Na području Krajine danas je bilo pretežno oblačno. U većem dijelu BiH prijepodne je bilo sunčano. Od sredine dana oblačnost sa sjevera se postepeno širila i na ostala područja.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 5, Bihać 16, Gradačac, Neum, Prijedor i Sanski Most 17, Banja Luka, Ivan-sedlo i Livno 18, Bijeljina, Drvar, Jajce, Sokolac i Tuzla 19, Doboj, Široki Brijeg, Srebrenica i Zvornik 20, Stolac i Trebinje 21, Bugojno, Grude, Mostar i Zenica 22 i Sarajevo 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo