Sport     | 13.03.2020. 13:55 |

Sportisti i istaknuti mladi studenti dobili novčanu nagradu Općine Centar

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić, uručio je skromna finansijska sredstva uspješnim mladim sportistima i istaknutim studentima. 

Općina Centar Sarajevo daje snažnu podršku mladima, a ovo je samo jedan u nizu pokazatelja da ova lokalna zajednica podržava nadarene mlade ljude koji će voditi zemlju naprijed, saopćeno je iz Općine Centar.

Istaknutim sportistima i studentima uručena su sredstva kao znak pažnje za rezultate koje su postigli, ali i za sufinansiranje troškova odlaska na međunarodne konferencije, seminare, takmičenja.

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica snažno podržava uspjeh mladih ljudi na svim životnim poljima.

- Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja, konferencija, seminara, na kojima ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu s finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate - naglasio je Ajnadžić.

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva koje je raspisala Općina Centar i to za sufinansiranje odlaska mladih sportista na internacionalna takmičenja, zatim za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca sa područja Općine Centar Sarajevo, te za dodjelu sredstava iz granta mobilnost mladih Općine Centar Sarajevo.

Navedeni javni pozivi objavljeni su na web stranici Općine Centar i ostaju otvoreni tokom cijele godine, odnosno do utroška sredstava za pomenutu namjenu.

Finansijsku podršku Općine Centar dobili su Eldin Omerović za odlazak na seniorsko Evropsko prvenstvo u olimpijskom dizanju tegova, Agron Sadikaj za odlazak na Evropsko prvenstvo u hrvanju, Amila Jusufbegović za osvajanje drugog mjesta na međunarodnom teniskom turniru za juniore održanom u Širokom Brijegu, Maša Garić za osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu u atletici i Omar Bojčić za odlazak na međunarodni paraatletski miting.

Podršku su dobile i studentice Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Amna i Nurija Valjevac za učešće na međunarodnoj konferenciji "Kulturna sinergija, kreativnost i inovacija", koja je održana u Atini. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu