Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 13:54 |

Šefica pošte optužena za pronevjeru novca

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. marta (FENA) - Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je još jednu optužnicu protiv G.D. (58) zbog sumnje da je kao šefica Pošte G. Rahić prisvajanjem novca povjerenog u službi počinila krivično djelo pronevjere.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta ona je optužena da je novac od uplata za poštanske usluge zadržavala za sebe pribavivši tako sebi protivpravnu imovinsku korist, saopćeno je iz Tužilaštva Distrikta.

Optuženoj se stavlja na teret da je kao šefica Pošte u G. Rahiću, pri JP BH Pošta, zadržala za sebe novac koji je primila po osnovu sedam pojedinačnih uplata fizičkih lica. Ona je potvrde o plaćanju ovjeravala žigom i predavala korisnicima usluga kao potvrdu o urednom plaćanju, a zatim je taj zaprimljeni novac u ukupnom iznosu od blizu 500 maraka zadržala za sebe, navodi se u optužnici.

S tim u vezi, protiv G.D. podignuta je optužnica za krivično djelo pronevjere za koje je zaprijećena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina. Nakon prosljeđivanja Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH optužnica je u fazi prethodnog saslušanja u cjelosti potvrđena.

Iz Tužilaštva Brčkog istakli su kako je ovo druga optužnica kojom se G.D. tereti za pronevjeru novca pošte u G. Rahiću te podsjećaju kako je u septembru prošle godine optužena da je zadržala za sebe novac po osnovu više od tri stotine pojedinačnih uplata fizičkih lica u ukupnom iznosu od 16.860 maraka.          

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'