Bosna i Hercegovina     | 13.03.2020. 14:31 |

U Srebrenici održan forum o bezbjednosti opštine

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 13. marta (FENA) - Radni sastanak "Forum za bezbjednost opštine Srebrenica“ održan je danas u tom gradu, a zaključeno je da će se u narednom periodu budno pratiti sva dešavanja kada su u pitanju obilježavanja stradanja Bošnjaka i Srba.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Policijske uprave Zvornik i Srebrenica, predstavnici lokalne samouprave, kao i drugi subjekti, organi i službe koje obavljajući svoju djelatnost doprinose stanju bezbjednosti na području opštine Srebrenica.

Predstavnici Policijske uprave Zvornik naveli su da je opština Srebrenica jedna od najbezbjednijih opština u Republici Srpskoj.

Opštinski načelnik Mladen Grujičić kazao je da će u narednom periodu u gradu biti uveden i video nadzor kako bi nivo bezbjednosti bio povećan.

-Počeli smo projekt video nadzora u saradnji s Policijskom upravom koja će pratiti sva dešavanja u opštini, te ćemo pomoći policiji i našim građanima da se osjećaju sigurnijim. Izabrat ćemo prioritene lokacije gdje će video nadzor biti postavljen, a projekt ćemo nastaviti i naredne godine  - rekao je Grujičić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Češka Republika namjerava podržati Rezoluciju o Srebrenici

Rezolucija o Srebrenici ima podršku u Ujedinjenim narodima, protiv Srbija, Rusija, Venecuela, Nikaragva i Sjeverna Koreja

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana