Stranačke aktivnosti     | 13.03.2020. 17:20 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

„Količina neistina koje predsjednik SNSD-a može da izgovori odavno su prešle granicu zdravog razuma. Umjesto da liderski i državnički prihvati odgovornost za svoje neuspjehe i loše procjene, on za sve krivi druge, potpuno neargumentovano i bez ikakvog uporišta u činjenicama“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

„Dodik je taj koji je 19. juna 2019. godine smijenio dva Srbina iz UO Centralne banke BiH, bez imenovanja dva nova člana. On je taj koji je zbog političke gramzivosti i fotelje predsjedavajućeg Savjeta ministara 19. novembra iste godine stavio potpis na ANP, tzv. Program reformi, te pristao na formiranje krnjeg sastava ministara bez jednog srpskog ministra i jednog zamjenika. On je taj koji je nanio nenadoknadivu štetu Republici Srpskoj ovim neodgovornim i gubitničkim potezima“, rekao je Borenović i nastavio:

„On je taj koji je formiro vlast sa SDA, podijelio resore u Savjetu ministara i nova ministarka inostranih poslova BiH je njegov izbor koliko i Izetbegovićev. On je tako pristao da u decembru 2019. godine, dan nakon odlaska Igora Crnatka sa pozicije ministra, bude smijenjen Srbin u rukovodstvu MIP-a. Osim što ne prihvata svoju odgovornost, ne želi ni da zna da njegovi najbliži saradnici njeguju bliske veze sa Svenom Alkalajem i zato zatvaraju oči na bošnjačke lobističke poteze“, dodao je.

„Na kraju, nekoga ko sebe zove Srbinom i ko navodno predstavlja ovaj narod, treba da bude sramota riječi koje izgovara, morbidnog poređenja drugih Srba sa ustaškim režimom. Treba da zapamti da to neće oprati činjenicu koju će istorija zapamtiti – da je baš on svu dokumentaciju o stradanju u Jasenovcu predao Hrvatima“, zaključio je Borenović. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'