Kultura     | 15.03.2020. 10:51 |

Udruženje 'Nova svjetlost': Javni poziv za KNS međunarodne književne susrete

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - Udruženje za kulturu - 'Nova svjetlost' (KNS) raspisalo je Javni poziv za prijavu neobjavljenih poetskih i proznih autorskih radova za Devete KNS Međunarodne književne susrete -2020, manifestaciju koja će biti održana od 4. do 8. augusta u Sarajevu.

Taj javni poziv bit će otvoren do 16. maja za autore iz BiH, bh. dijaspore i autore iz inozemstva, čiji tekst treba da bude preveden na jedan od jezika govornog područja BiH. Rezultati će biti objavljeni na web. stranici organizatora manifestacija (www.kns.ba), do 1. juna.

Organizator naglašava da rad mora biti autorsko djelo (pjesme i kratke priče), koje zadovoljava temeljne estetske i umjetničke norme. Napominju da jedan autor može aplicirati s maksimalno dva rada.  

Za najuspješniju pjesmu i priču bit će dodijeljeno priznanje 'KNS pero'. Za izabrane radove predviđene su zahvalnice, priznanja, snimanje audio i video klipova. Bit će uvršteni i u tradicionalnu zajedničku zbirku, koja će biti promovirana u okviru centralne manifestacije - 8. augusta.

KNS Međunarodni književni susreti imaju za cilj popularizaciju pisane riječi, afirmaciju književnog stvaralaštva mladih pisaca, prezentaciju književnog stvaralaštva bh. dijaspore, promociju vrijednih i značajnih djela i angažmana u oblasti kulture, umjetnosti i pisane riječi, te njegovanje regionalne književne suradnje i međunarodne kulturna suradnja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu