Svijet     | 14.03.2020. 13:18 |

Rouhai: Iran vodi časnu kampanju protiv epidemije, uprkos američkim sankcijama

FENA Internet

TEHERAN, 14. marta (FENA) - Predsjednik Hassan Rouhani izjavio je u subotu da je Iran angažovan u časnoj kampanji protiv koronavirusa uprkos američkim ciljanim sankcijama i taktici „maksimalnog pritiska“ Washingtona.

On je to rekao na sastanku s potpredsjednicima, savjetnicima i šefom osoblja predsjedničkog ureda.

Predsjednik Rouhani izjavio je da bi mediji trebali javljati o kapacitetima i mjerama vlade kako bi otklonili strahovanja ljudi od širenja epidemije.

Rouhani je istaknuo da se sve zemlje u svijetu sada bore protiv koronavirusa, ali da su američke sankcije stvorile velike prepreke ka stvaranju medicinskih i ostalih neophodnih zaliha kako bi se obuzdala prijetnja koju čovječanstvu predstavlja epidemija tog virusa

Kazao je da su iranskom društvu potrebni smirenost, tačne informacije i ohrabrivanje učešća javnosti, dodajući da su požrtvovanost i napori medicinskog osoblja spriječili dodatno širenje virusa

Istaknuo je da je vlada omogućila aktuelne napore, jačanjem medicinske i zdravstvene infrastrukture i dodao da se javnost treba boriti protiv neosnovanih glasina.

Zahvaljujući se medijima na naporima na mobiliziranju nacionalnih kapaciteta u borbi protiv koronavirusa, iranski predsjednik je naglasio da bi mediji trebali pokušati da prekinu s politiziranjem aktuelne zdravstene krize, javila je IRNA.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Macron: Francuskoj je potreban 'red, red i red' za suzbijanje nemira

Čerkez: Došlo vrijeme da proglasimo kraj epidemije koronavirusa u BiH (VIDEO)

Putin: Ruski gubitak povjerenja u Zapad otežao bi postizanje rješenja ukrajinskog sukoba

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo