Regija     | 14.03.2020. 14:38 |

Vučić: Ne pravite zalihe, svega ima dovoljno

FENA Agencije

BEOGRAD, 14. ožujka (FENA) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić pozvao je u subotu građane da imaju povjerenja u državu i da ne prave kućne zalihe ustvrdivši kako svih proizvoda ima dovoljno "za godinu dana" i da "nitko neće biti gladan".

 Zatražio je da se poštuju mjere i preporuke državnih tijela i stručnjaka u borbi protiv koronavirusa.

 Vučić je na konferenciji za novinare poslije sastanka kriznog stožera za otklanjanje i spriječavanje mogućih štetnih posljedica koronavirusa priopćio da će biti spriječen izvoz osnovnih životnih namirnica u narednih 30 dana i da se od danas ne mogu izvoziti ni sredstva za dezinfekciju.

 Ocijenivši da bi problemi s pandemijom koronavirusa mogli biti završeni "za oko dva mjeseca", Vučić nije isključio ni mogućnost uvođenja izvanrednog stanja.

 To podrazumijeva potpunu blokadu i izolaciju, zabrane, vojsku na ulicama i zatvaranje granica, "a pitanje je koliko možete izdržati u potpunoj izolaciji", rekao je Vučić.

 Vučić je najavio da će svi koji ne budu poštivali odluke nadležnih tijela i usvojene mjere za suzbijanje epidemije biti kažnjeni, te će tražiti odgovornost i za objavljivanje lažnih vijesti, poput vijesti da je jedan pacijent zaražen koronom preminuo.

 Vučić je zamolio umirovljenike i starije osobe da ne izlaze iz svojih domova kako bi izbjegli rizik od zaraze, a od sunarodnjaka iz inozemstva zatražio da ne dolaze u Srbiju za uskrsne blagdane.

 Tada se, po njegovoj ocjeni, očekuje vrhunac epidemije, a pojačano prenošenje zaraze moglo bi dovesti do nekontroliranog širenja koronavirusa.

 U Srbiji je do subote ujutro registriran ukupno 41 slučaj koronavirusa, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Vučić sletio u Mostar; nakon više od 30 godina uspostavljena direktna aviolinija s Beogradom

Vučić će predložiti vraćanje smrtne kazne

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana