Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 14.03.2020. 14:21 |

Fakultet eMPIRICA i STEM akademija nude pomoć u organizaciji online nastave

FENA Saopćenje

TUZLA, 14. marta (FENA) - Pandemija uzrokovana korona virusom i mjere koje se poduzimaju u BiH na sprječavanju širenja te bolesti kao posljedicu imaju obustavljanje nastavnog procesa na svim nivoima u našoj državi. Da učenici i studenti ne bi bili u zaostatku sa obrazovnim procesom, a da bi se pridržavali svih preporuka Kriznog štaba FBiH, jedini način je organizovanje nastavnog procesa online, saopćeno je iz Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA.

Ističu da je jedno od rješenja kako organizovati online nastavu u školama i na fakultetima koji nemaju potrebne resurse Microsoft Office 365 servis u oblaku, koji obrazovne ustanove mogu koristiti besplatno. Veliki broj modula na ovom servisu omogućava kreiranje virtualnih učionica, dijeljenje materijala sa učenicima, video lekcije, online testiranja, i druge mogućnosti za realizaciju obrazovnog procesa na daljinu.

-U duhu naše društvene odgovornosti, nastavnici i administratori Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, kao i edukatori STEM akademije, besplatno su na raspolaganju školama i fakultetima u cilju olakšavanja pristupa i korištenja ovog servisa za online nastavu.
Fakultet eMPIRICA ima višegodišnje pozitivno iskustvo u korištenju tehnologija e-učenja, kroz upotrebu resursa kao što su Cisco WebEx web konferencijski sistem, eCampus platforma za e-učenje, Microsoft Office 365 i Cisco Teams.
U želji da podijelimo naše znanje i ekspertizu, pozivamo sve zainteresovane škole, fakultete i nastavnike da nam se obrate na empirica@empirica.ba ili stem@empirica.ba. Dijelimo znanje, jer znanje je moć, saopćeno je iz eMPIRICA-e.

 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Otvaranje 'Tvornice za učenje' u petak na SUM-u

Mladi u Tuzli u borbi za posao kroz inovatorske ideje (VIDEO)

Visoka škola eMPIRICA organizira umrežavanje IT studenata s poslodavcima

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel