Regija     | 15.03.2020. 15:47 |

Hrvatska znatno postrožila uvjete ulaska u zemlju

FENA Saopćenje

ZAGREB, 15. ožujka (FENA) - Hrvatske vlasti u nedjelju su na gotovo cijelu Europu proširile krug zemalja iz kojih će se nakon ulaska u Hrvatsku morati u samoizolaciju na 14 dana, priopćio je MVEP, naglasivši da se mjera jednako odnosi na hrvatske i strane državljane.

U samoizolaciju ću sada, među ostalima, svi koji stižu iz Slovenije, Austrije, Švicarske, Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade.

Cijeli popis, na kojem zasad nisu, na primjer, Belgija, Srbija i BiH, može se vidjeti na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova, navodi Hina.

Državljani Italije, Irana, te stanovnici kineske pokrajine Hubei, njemačkog okruga Heinsberg i dijelova Južne Koreje po ulasku u Hrvatsku moraju u 14-dnevnu karantenu.

Radi se o odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji je u nedjelju pojačao paket mjera za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.

Odluka dolazi pošto je većina europskih zemalja uvela stroža ograničenja kretanja u borbi s pandemijom.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'