Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 10:00 |

Karakaš: Nastojimo građanima dati što više informacija o koronavirusu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 16. marta (FENA) - Učionice u srednjobosanskim školama su prazne, a zatvorene su i sve predškolske ustanove, nakon posljednjih mjera koje su donijeli nadležni krizni štabovi, s ciljem zaštite od koronavirusa.

Po riječima člana Kriznog štaba i epidemiologa u Zavodu za javno zdravstvo SBK-a Seada Karakaša, na području tog kantona nije zabilježen nijedan slučaj potvrđene korona infekcije, a kontinuiranim preporukama stanovništu nastoji se zadržati takvo stanje.

- Pozivamo sve one koji su boravili u posljednje vrijeme u zemljama s kojima imamo tijesnu ekonomsku, turističku i drugu saradnju, odnosno zemljama u kojima privremeno radi veliki broj ljudi iz BiH da nam se jave, kako bi ih mogli evidentirati i izvršiti nadzor nad njima - kazao je Karakaš.

Dodaje kako su na raspolaganju građanima u svim domovima zdravlja posebni telefonski brojevi "na koje mogu dobiti informacije o svom stanju, i o tome šta bi trebali raditi, i koji su to postupci koji ih očekuju.

- Dakle, nastojimo se približiti stanovništvu, biti dostupni svima, dati ljudima što više informacija. Također, jednom od naših naredbi definirano je da se svi oni hladni procesi u bolnicama odgađaju do daljnjeg, a da se zbrinjavaju samo akutni, urgentni slučajevi – istaknuo je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije