Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 12:58 |

Skupština SBŽ-a na redovnoj sjednici usvojila zakon o turističkim zajednicama

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 16. ožujka (FENA) - Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je na današnjoj redovnoj sjednici Prijedlog zakona u turističkim zajednicama, koji, kako je rečeno, predstavlja dobar okvir za daljnji razvoj turizma.

- Zakon podrazumijeva institucionalno jačanje, odnosno formiranje kantonalne i općinskih turističkih zajednica. On može biti vjetra u leđa i kvalitetan zamah za daljnji razvoj turizma - kazao je novinarima ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić, dodavši da će ovim zakonom, među ostalim, biti omogućeno ubiranje prihoda od boravišnih pristojbi što do sada nije bio slučaj.

Na upit novinara da prokomentira činjenicu da je Skupština SBŽ-a danas zasjedala bez točaka dnevnog reda posvećenih situaciji uslijed širenja koronavirusa, Hrnjić je kazao da očekuje kako će se i Skupština baviti ovim problemom, naglasivši da će Vlada mobilizirati sve snage kako bi se ublažile negativne posljedice epidemije.

- Vlada je usvojila analizu iz koje se vidi da su sve privredne grane pogođene ovom situacijom, a najosjetljiviji je upravo turizam. Vlada je jutros imala vanrednu sjednicu i odlučeno je da će takva zasjedanja imati svako jutro. Što se tiče Skupštine, vjerujem da će se i ona sigurno baviti ovim pitanjem - kazao je Hrnjić.

Skupština SBŽ-a danas je, također, prihvatila Prednacrt izmjena i dopuna Prostornog plana za period od 2005. do 2025. godine, a raspravljano je i o izvješćima o prošlogodišnjem radu Vlade, Zavoda za javno zdravstvo, Tužiteljstva SBŽ-a te županijskog Pravobraniteljstva.

Dopredsjedavajuća Skupštine Ljubinka Atanasijević kazala je novinarima da je na jutrošnjoj sjednici Kolegija bila protiv toga da zasjedanje Skupštine bude posvećeno ovom dnevnom redu.

- Smatrala sam da će dnevni red biti drugačiji i da ćemo razgovarati o temama poput aktiviranja robnih rezervi te sredstvima na računima civilne zaštite. No, većina je odlučila da se sjednica održi s ovakvim dnevnim redom. Što se mene tiče, ovo danas su bila tekuća pitanja i nije bilo potrebno da se održi sjednica s ovakvim dnevnim redom - kazala je Atanasijević.

Pred početak sjednice Skupštine SBŽ-a obavljene su mjere higijensko-epidemiološke zaštite, a odlukom Kolegija na zasjedanju nisu postavljana zastupnička pitanja i pokretane inicijative.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

U Brčkom proglašeni najbolji filmovi 'Turizam film festivala'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!