Ekonomija     | 16.03.2020. 15:08 |

Ministarstvo gospodarstva SBŽ-a najavilo sankcije za nerazumno povećanje cijena

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 16. ožujka (FENA) - Tržišni inspektori Srednjobosanske županije (SBŽ) vršit će pojačani nadzor nad formiranjem cijena osnovnih životnih namirnica, kao i zaštitne medicinske opreme, poput maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i drugih sredstava i opreme, priopćilo je županijsko Ministarstvo gospodarstva.

Upućen je apel pravnim i fizičkim osbama da prilikom formiranja cijena vode računa o životnom standardu građana i stabilnosti tržišta, te je upozoreno da će biti sankcionirane sve zlouporabe uvjeta slobodnog formiranja cijena, te njihovo nerazumno povećanje.

Na području SBŽ-a, kako je navedeno, do sada nije evidentirano masovno nerazumno povećanje cijena, a iz Ministarstva gospodarstva pozvali su građane da prijave uočene nepravilnosti. 

Građani nepravilnosti mogu prijaviti besplatnim pozivom na broj telefona 080 020 238, e-mail inspektorat@sbk-ksb.gov.ba, te putem pošte, na adresu: Ulica Prnjavor broj 16, Travnik.

Od proglašavanja pandemije koronavirusa, Ministarstvo gospodarstvo SBŽ-a stavilo je sve kapacitete u funkciju zaštite stanovništva i gospodarskih subjekata, kaže se u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

FMERI - Cijena plina ostaje ista uprkos povećanju nabavne cijene

EPBiH uputila prijedlog FERK-u za uvođenje novog cjenovnog modela električne energije

Cijene nafte dosegnule najviše nivoe u pet mjeseci

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'