Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 15:20 |

Gradski štab CZ Goražde za potrebe karantina na raspolaganje stavio prostor MZ

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 16. marta (FENA) - Gradski štab civilne zaštite Goražde, Kriznom štabu ministarstva zdravstva Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde stavio je na raspolaganje objekte svih mjesnih zajednica na prostoru Grada Goražda za potrebe karantina, u slučaju pojave oboljelih od koronavirusa u ovom dijelu BiH - odlučeno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba Civilne zaštite u proširenom sastavu.

Na sastanku, kojem su pored jedinica Civilne zaštite prisustvovali i predstavnici Kriznog štaba BPK Goražde, razgovarano je o epidemiološkoj situaciji na prostoru kantona, potrebi poštivanja pooštrenih naredbi, kao i spremnosti Gradske uprave da djeluje u slučaju pojave koronavirusa na ovim prostorima.

- Gradski štab Civilne zaštite apelovao je prema Kriznom štabu BPK Goražde da se izvrši dodatni napor u obezbjeđenju potrebnih materijalno-tehničkih sredstava za prevenciju i suzbijanje širenja koronavirusa. Usvojen je i zaključak kojim se odobravaju sredstva za hitnu intervenciju u vezi sa nastankom pandemije - kazao je komandant Gradskog štaba, gradonačelnik Muhamed Ramović.  

U Gradskoj upravi su naglasili da poštuju naredbe federalnog i kantonalnog Kriznog štaba te da su i sami već poduzeli određene aktivnosti.

- S obzirom da je obustavljen rad JU za predškolski odgoj i obrazovanje 'Sunce' ovom prilikom pozivamo poslodavce da imaju razumijevanje prema roditeljima čija su djeca u obdaništima, a nemaju kome povjeriti djecu na čuvanje. U zgradi Gradske uprave usljed novonastale situacije smo obustavili vololontiranje za naših 17 volontera kako bi smanjili broj uposlenika u zgradi -kazao je Ramović.

Iz Gradskog štaba Civilne zaštite građanima su poručili da nema razloga za paniku te ih pozvali na oprez i poštivanje naredbi kriznog štaba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana