Regija     | 16.03.2020. 17:13 |

U Sloveniji 253 osobe zaražene koronavirusom

FENA Agencije

LJUBLJANA, 16. ožujka (FENA) - Broj zaraženih koronavirusom u Sloveniji povećao se u ponedjeljak s jučerašnjih 219 na 253 te se bilježe 34 novooboljele osobe, a do sada je ukupno obavljeno  6712 testova, objavio je u ponedjeljak slovenski Institut za javno zdravlje.

 Riječ je o podacima od danas u 14 sati.

 Kako prenose slovenski mediji, među virusom najugroženijima je općina Šmarje pri Jelšah na području Celja, gdje se sumnja da se infekcija proširila i na dom umirovljenika, gdje trenutačno uzimaju briseve zaposlenih radi testiranja.

 U Sloveniji su od ponedjeljka na snazi rigoroznije mjere za zaustavljanje širenja koronavirusa pa su zatvorene sve odgojno-obrazovne ustanove, međunarodni i domaći cestovni i željeznički promet, od sutra i zračni promet, a u pripremi su i nove mjere.

 Ako stvari budu eskalirale, jedna od mogućnosti je i potpuno zatvaranje granica iako to ne želimo, kazao je u ponedjeljak u razgovoru za Slovenski radio Srečko Šestan, zapovjednik Civilne zaštite, uz ocjenu da će najnovije mjere dati rezultat ako se ljudi budu pridržavali pravila, posebno mjera za smanjivanje socijalnih kontakata.

 Iako su mjere donesene za dva tjedna, realno je da će se nastaviti sve dok se epidemija ne stavi pod kontrolu, a za sankcioniranje mogućih prekršitelja zaduženi su tržišna inspekcija i policija, naveo je čelnik slovenske Civilne zaštite, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Slovenija: Fajon pozdravila preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora s BiH

Papa Franjo još pati od prehlade, ograničio govore u javnosti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo