FENA biznis     | 17.03.2020. 08:48 |

Studen Grupa: Prioritet stabilno snabdijevanje domaćeg tržišta

FENA Saopćenje

BRČKO, 17. marta  – Kompanije u sastavu STUDEN Grupe u Agroindustrijskom kompleksu Brčko, fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera i MINGOS-COFFEE proizvodnja kafe, aktivno rade na obezbjeđenju kontinuirane proizvodnje i stabilnog snabdijevanja svih svojih partnera.

Iako je proglašavanje pandemije Korona virusa značajno otežalo tokove nabavke i dopreme sirovina i repromaterijala, proizvodnja u Brčkom stabilno funkcioniše, a snabdijevanje redovnih kupaca i partnera u Bosni i Hercegovini odvija se bez ikakvih zastoja.

„Sigurne isporuke sirovina i repromaterijala u trenutnoj situaciji ne zavise od proizvođača, ali je naša poslovna grupa preduzela sve mjere da ove dopreme, koje su preduslov za proizvodnju jestivog ulja, šećera i kafe, teku neometano, te da proizvodnje u fabrikama rade bez prekida. Postoji rizik od zatvaranja granica, te apelujemo na sve organe vlasti da obezbijede da se sirovine i repromaterijali iz okolnih zemalja i dalje isporučuju svojim partnerima, proizvođačima u BiH“ izjavila je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe.

Brčanski BIMAL je jedini domaći proizvođač jestivog ulja u Bosni i Hercegovini, dok je STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera jedina rafinerija šećera u zemlji.

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Studen Holding na Dubai EXPO predstavio mogućnosti ulaganja u BiH

Studen Grupa predstavila poslovnu inicijativu vrijednu 500 milijuna KM (VIDEO)

Studen Grupa predstavila poslovnu inicijativu vrijednu 500 milijuna maraka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom