Sport     | 17.03.2020. 11:05 |

Koronavirusom zaraženo 35 posto nogometne momčadi Valencije

FENA Agencije

VALENCIA, 17. ožujka (FENA) - Oko 35 posto momčadi nogometnog kluba Valencija zaraženo je koronavirusom, objavio je španjolski klub.

Po svemu sudeći, "Šišmiši" su virus "pokupili" prošloga mjeseca prilikom boravka u Milanu gdje su igrali utakmicu Lige prvaka protiv Atalante.

"Unatoč strogim mjerama prevencije koje je poduzeo naš klub nakon što je 19. veljače igrao utakmicu Lige prvaka u Milanu, području visokog rizika kojeg su proglasile talijanske vlasti nekoliko dana kasnije, posljednji testovi su pokazali kako je neposredna izloženost uzrokovala oko 35 posto pozitivnih slučajeva u našoj momčadi", navela je Valencia ne otkrivajući tko su novi zaraženi igrači.

Od ranije se zna da su pozitivni na virus covid-19 bili stoperi Ezequiel Garay (33), Eliaquim Mangala (29) i lijevi bek José Gayá (24), kao i klupski delegat te liječnik.

U Valencijinom priopćenju navodi se da nitko od zaraženih ne pokazuje simptome. Nalaze se u svojim kućama gdje slijede liječničke upute. U toj kućnoj izolaciji normalno vježbaju prema programu rada.

"Htjeli bismo iskoristiti ovaj svoj novi dokaz o visokoj zarazi virusom kako bismo pozvali stanovnike da ostanu u svojim domovima te strogo slijede upute o prevenciji i higijeni", poručili su iz Valencije.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta