Sport     | 17.03.2020. 13:50 |

Seniorska reprezentativka BiH u košarci Dragana Domuzin napustila Španiju

FENA Saopćenje

MADRID, 17.marta (FENA) -Seniorska reprezentativka BiH u košarci Dragana Domuzin koja je proteklih sedam mjeseci igrala u španskom timu Al-Qaseres, uspjela je da poleti iz Madrida  Iberia letom do Zagreba.

Danas u 12.20 sati devetnaestogodišnju  bh. reprezentativku kojoj je istekao ugovor u španjolskom timu, ispratilo je osoblje ambasade Bosne i Hercegovine u Španiji koje se u prethodna dva dana posvetilo njenom problemu. 

- Broj oboljelih u Madridu je trenutno 11.178, jutros je taj broj bio 9.942, a tačno prije sedam dana 1.500. U ponoć su zatvoreni granični prijelazi, u zemlju mogu ući samo kamioni s robom, španski državljani i ljudi koji imaju stalni boravak - kazala je za Fenu ambasadorica Bosne i Hercegovine u Španiji Danka Savić, govoreći o trenutnoj situaciju u zemlji koja je nakon Italije najviše zahvaćena pandemijom COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

Savić je istakla da su predviđanja da će naredni dani biti vrlo teški, tačnije narednih 10-ak dana, a nakon toga se očekuje poboljšanje situacije i konkretni rezultati zbog mjera koje su poduzete prethodnih dana.

U Španiji je od 14. marta, pojašnjava Savić, donesena mjera o potpunoj restrikciji kretanja, (može se ići samo u samoposlugu, ljekarnu i na posao ako za to ima odobrenje odnosno ako je neophodno da se ide).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasadorica Savić: Ohrabrujuće poruke za BiH iz sjedišta OSCE-a

Savić s predsjednicom španjolskog Kongresa zastupnika razgovarala o jačanju saradnje na evropskom putu BiH

Ambasadorica Savić na diplomatskom prijemu u Kraljevskoj kući u Madridu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo