Ekonomija     | 17.03.2020. 14:34 |

Udruženje banaka BiH - Bankarski sektor stabilan i likvidan

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Bankarski sektor u BiH je stabilan i potpuno likvidan, a banke aktivno rade na definisanju različitih modaliteta dostupnosti svih bankarskih usluga svim klijentima, bez obzira na epidemiološku situaciju, saopćeno je iz Udruženja banaka BiH. 

U kontekstu aktuelne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, iz ovog udruženja navode da kontinuitet pružanja usluga od banaka i likvidnost sektora nisu upitni, te da banke imaju kapacitete i spremnost da se nadalje aktivno prilagođavaju.  

- Udruženje banaka u stalnom je kontaktu i usko sarađuje sa nadležnim regulatorima s ciljem što efikasnijeg prevazilaženja postojeće situacije. Također, u cilju opće zdravstvene zaštite, podsjećamo klijente na preporuku da maksimiziraju intenzitet korištenja digitalnih servisa banaka te da poslovnice posjećuju ukoliko je to zaista neophodno. Prilikom posjeta poslovnicama bit će neophodno da klijenti ispoštuju preventivne mjere kako bi zaštitili sebe i zaposlenike banaka. Treba imati na umu i da korištenje kartica minimizira kontakt s novcem koji može biti prenosnik zaraze - izjavio je direktor Udruženja banaka Bosne i Hercegovine Berislav Kutle.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Banke u FBiH u 2023. godini ostvarile dobit od 520 miliona KM, povećanje od 44,1 posto

Najveće evropske banke prvi put ostvarile profit od 100 milijardi eura

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'