Bosna i Hercegovina     | 17.03.2020. 16:11 |

Općina Stari Grad uvodi rad u smjenama te otkazuje planirane programe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. marta (FENA) - Prateći preporuke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine donesene na tematskoj sjednici o uvođenju posebnih mjera zaštite kojima će se spriječiti nastupanje štetnih posljedica po zdravlje radnika, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić donio je odluku o uvođenju dvokratnog radnog vremena u toj općini.  

Ostaje na snazi privremena mjera kojom je ograničeno kretanje građana/stranaka unutar općinske zgrade, te se i dalje stranke primaju samo u Šalter sali.

Otkazan je i program obilježavanja Dana Općine Stari Grad, kao i održavanje 37. redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo i drugi planirani sadržaji.

Usljed situacije izazvane pojavom koronavirusa, donesene su mjere da se izdvaja 500.000 KM za jednokratne novčane pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva u Starom Gradu, cijena zakupa poslovnih prostora i javnih površina u vlasništvu Općine, kao i reklama, smanjuje se za 50 posto do kraja aprila, radno vrijeme ugostiteljskih objekata u ovoj općini skraćuje se do 22 sata.

Građanima je omogućeno besplatno korištenje parkinga u javnoj podzemnoj garaži prekoputa Vijećnice do kraja ovog mjeseca, kako bi se umanjili njihovi svakodnevni troškovi života, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću i informacione sisteme Općine Stari Grad Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom