Svijet     | 17.03.2020. 16:36 |

Broj potvrđenih slučajeva COVID-19 u Palestini porastao na 41

FENA Internet

RAMALLAH, 17. marta (FENA) - Broj potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom COVID-19 u Palestini porastao je na 41, nakon što su dijagnosticirana dva nova slučaja, saopćio je u utorak palestinski zvaničnik.

Ibrahim Melhem, portparol palestinske vlade, navodi u saopćenju objavljenom u vijesti palestinske zvanične novinske agencije WAFA da su dva nova slučaja potvrđena na Zapadnoj obali.

- Jedan slučaj je Palestinac iz grada Nablusa na Zapadnoj obali koji je upravo doputovao iz Njemačke, a drugi je slučaj palestinskog studenta iz Ramallaha - saopćio je Melhem.

- U Betlehemu je registrovano 37 slučajeva, dva su u Tulkaremu, jedan u Nablusu i jedan u Ramallahu - kazao je Melhem, koji je istaknuo da bi Palestinci trebali slijediti instrukcije palestinskog ministarstva zdravstva.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas  5. marta je proglasio vanredno stanje na mjesec dana kako bi suuzbio širenje virusa u Palestini.

Pojas Gaze, kojim vlada islamistički pokret Hamas, još nema potvrđenih slučajeva koronavirusa, sudeći po podacima ministarstva zdravstva u toj okruženoj priobalnoj enklavi, prenosi Xinhua.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH odobrilo ulazak i boravak u BiH za tri državljana Palestine

Afrička unija pozvala svjetske sile da hitno nametnu mir i garantuju prava palestinskog naroda

Palestinski premijer podnio ostavku predsjedniku Abbasu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!