Bosna i Hercegovina     | 17.03.2020. 17:59 |

U BPK od sutra ograničen rad ugostiteljskih i trgovinskih objekata

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 17.marta (FENA) - Prva vanredna sjednica Kantonalnog štaba Civilne zaštite Goražde rezultirala je nizom naredbi u cilju prevencije širenja koronavirusa.

Komandant Kantonalnog štaba Civilne zaštite Edita Velić naglašava da je, osim dezinfekcije koja je naložena u svim javnim ustanovama i preduzećima te privrednim subjektima,  od sutra ograničen rad ugostiteljskih objekata, trgovinskih radnji i benzinskih pumpi na području BPK. 

- Do daljnjeg se ograničava rad ugostiteljskih objekata do 18 sati, izuzev hotela i motela koji pružaju smještaj i ishranu svojim gostima. Također, do daljnjeg se ograničava rad tržnih centara i trgovinskih radnji do 20 sati, kao i radno vrijeme benzinskih pumpi na području BPK do 20 sati, izuzev točenja goriva koje je moguće i nakon tog vremena – pojasnila je Velić.

 Naredbom kantonalnog štaba Civilne zaštite, do daljnjeg se zabranjuje rad dječijih igraonica, sportskih kladionica, kazina kao i služenje nargila u ugostiteljskim objektima.

- Naređuje se strogo poštivanje naredbi o samoizolaciji licima stavljenim pod zdravstveni nadzor na području BPK Goražde. Upravi policije MUP-a BPK naloženo je da po prijavi građana ili sopstvenim saznanjima vrše provjere lica koja su stavljena pod zdravstveni nazdor rješenjima sanitarnog inspektora, te o tome sačine službenu zabilješku i u slučaju nepoštivanja o tome  obavijeste Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove – dodala je Velić.

Između ostalog, naoložena je dezinfekcija dječijih i školskih igrališta te zabranjene sve grupe sportsko-rekreativne aktivnosti koje uključuju fitnes, bazene, kuglane, teretane i slično, do daljnjeg  kao i svako javno okupljanje.

Kantonalni štab Civilne zaštite naredio je svim organima uprave, privrednim subjektima i ustanovama  da poduzmu neophodne mjere zaštite svojih uposlenika u cilju prevencije prijenosa i širenja zaraze. Stanovništvu na području BPK goražde data je preporuka da kretanja i socijalne kontakte reduciraju samo na neophodne.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Potpisan Ugovor o sufinansiranju prvog servisnog centra za djecu s teškoćama u razvoju u BPK-u

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom