Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 13:03 |

Livno nema oboljelih od koronavirusa, u gradu postavljeno 15 dezinfikatora

FENA Saopćenje

LIVNO, 18. ožujka (FENA) - Prema dosadašnjim saznanjima na području Grada Livna nije registriran ni jedan slučaj oboljenja od koronavirusa, a građane se poziva da se što manje kreću na javnim mjestima, kazano je na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Livna održanoj u srijedu.

Iskazana je potreba pridržavanja preventivnih mjera s ciljem zadržavanja trenutnog stanja te su građani pozvani na samozaštitu i strogo pridržavanje svih uputa nadležnih kriznih stožera.

Građane se poziva da se što manje kreću na javnim mjestima i stvaraju bespotrebne gužve, a ako ipak imaju žurnih i neodgodivih poslova da ih obavljaju u što kraćem vremenskom razdoblju i poštuju diskreciju razmaka i kontakta s drugim osobama.

Među donesenim zaključcima je i da sanitarno-higijenski uvjeti trebaju biti na visokoj razini u svim javnim ustanovama, poduzećima te u kućanstvima.

Također, sve osobe koje su posljednjih dana pristigle na područje Livna, a posebno iz mjesta gdje je virus registriran, obvezno se putem telefona trebaju javiti livanjskom Domu zdravlja ili Zavodu za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) te točno navesti mjesto i vrijeme boravka u inozemstvu.

Sva javna okupljanja, ističu, trebaju se odgoditi do daljnjega, korištenje usluga u javnim institucijama građani trebaju tražiti samo za one poslove koji su žurne naravi te se preporučuje svim javnim poduzećima i ustanovama na području grada da ozbiljno shvate upozorenja i naprave planove rada u novim okolnostima, a sve u cilju poduzimanja mjera radi smanjenja rizika i sprječavanja širenja koronavirusa.

Stožer civilne zaštite Grada Livna je putem JP Komunalno osigurao petnaest dezinfikatora s dezinfekcijskim sredstvima koji će biti postavljeni na području grada i služit će građanima za dezinfekciju ruku prilikom ulaska i izlaska u javne i druge ustanove.

Prema informacijama Službe za gospodarstvo, inspekcijske poslove, lokalni razvoj i investicije Grada Livna, svi trgovački centri i trgovinske radnje raspolažu dovoljnim količinama namirnica.

Služba, također, potvrđuje da su nakon obavljene provjere u svim prodajnim mjestima u Livnu zadržane cijene na razini kakve su bile unatrag mjesec dana.

Grad Livno je prema nalogu Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a organizirao provođenje dezinfekcije u javnim ustanovama, službama i poduzećima čiji je osnivač.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta