Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 14:25 |

KS -Odgađaju se stručna usavršavanja, ispiti, edukacije, seminari i konferencije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić donio je Naredbu o odgodi svih ispita, obuka, stručnih usavršavanja, edukacija, seminara, konferencija i takmičenja čiji je organizator ili suorganizator resorno ministarstvo.

Naredba se odnosi na odgodu polaganja stručnih ispita i takmičenja u organizaciji ili suorganizaciji Prosvjetno-pedagoškog zavoda, kao i na polaganje ispita za vozače motornih vozila, što uključuje i ispite iz poznavanja pružanja prve pomoći i poznavanja propisa o sigurnosti saobraćaja na putevima.

Ova naredba na snagu stupa od danas, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.

O nastavku organizacije i novim terminima polaganja ispita i takmičenja svi će biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava za informiranje i web stranice Ministarstva.

Ministar Krivić zamolio je sve za razumijevanje, te pozvao na međusobnu saradnju i podršku da bi što lakše prevazišli trenutnu situaciju u vezi s novim koronavirusom Covid-19.

Naredba je donesena u skladu sa Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o proglašenju nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Federacije i naredbama Federalnog štaba civilne zaštite.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo