Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 15:08 |

Federalno tužilaštvo - Upozorenje građanima i institucijama povodom pandemije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - Federalno tužilaštvo FBiH preduzelo je sve mjere u skladu sa preporukama i odlukama nadležnih organa u Federaciji BiH i donijelo Odluku o organizaciji rada u vrijeme trajanja nesreće u Federaciji BiH, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Povodom trenutne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegoini i svijetu, te uzimajući u obzir činjenicu da se situacija u vezi sa virusom COVID-19 svakodnevna mijenja, Federalno tužilaštvo upozorava na neophodnost striktnog poštivanja svih naredbi i propisa koje provode nadležni organi.

- Federalno tužilaštvo ovim putem upozorava građane i sve druge institucije i pravna lica, kao i odgovorne osobe u pravnim licima da se bezuslovno pridržavaju propisa i naredbi koje provode nadležni organi u cilju sprečavanja i suzbijanja virusa, te da suprotno tome čine krivična djela koja mogu biti sankcionisana - ističe se u saopćenju.

Istovremeno, Federalno tužilaštvo pozvalo je korisnike društvenih mreža kao i predstavnike pojedinih online i štampanih medija na odgovorno ponašanje, primjereno aktuelnoj situaciji.

- Posebno upozoravamo korisnike društvenih mreža da se krajnje odgovorno ponašaju, s obzirom na to da su se počele pojavljivati lažne poruke o koronavirusu, koje izazivaju strah i paniku među stanovništvom, te apelujemo na građane i predstavnike pojedinih online i štampanih medija da ne dijele nepouzdane i neprovjerene informacije - navodi Federalno tužilaštvo u saopćenju za javnost.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U najvećoj razotkrivenoj prevari u historiji SAD-a ukradeno više od 280 milijardi dolara

Pandemija promijenila živote više od 40 posto Nijemaca

Prvi put od početka pandemije, Kina dozvoljava ulazak turistima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom