Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 19:03 |

Ugostiteljima u Brčkom zabranjeno usluživanje hrane i pića u objektima

FENA Saopćenje

BRČKO, 18. ožujka (FENA) - Krizni stožer Brčko distrikta BiH izdao je u srijedu Naredbu o radnom vremenu kojom se gospodarskim subjektima koji se bave ugostiteljskom djelatnošću zabranjuje usluživanje hrane i pića u objektima, dok je do 22 sata dozvoljena dostava hrane, uz maksimalne mjere higijene i sigurnosti.

 Do 22 sata dozvoljen je i rad pekarama u kojima je dozvoljena prodaja, ali bez zadržavanja i konzumiranja hrane u i ispred objekta pekare.

 Dozvoljen je rad hotelima, hostelima i motelima, u smislu izdavanja soba za noćenje, s tim da se gostima obroci dostavljaju u sobe.

 Zabranjen je rad stomatološkim ordinacijama u privatnoj praksi, kladionicama i kocarnicama i sličnim objektima, svadbenim salonima, dječijim igraonicama, rođendaonicama, dnevnim boravcima djece i sličnim objektima, teretanama, fitness centrima i sličnim oblicima djelatnosti i organiziranja te frizerskim i kozmetičkim salonima, salonima za masažu, solarijima, brijačnicama i objektima sličnog tipa.

 Rad je zabranjen i javnom gradskom prijevozu, pijacama, osim zelenim pijacama uz pojačanu higijenu i uz preporuku kupcima da se što kraće zadržavaju.

 Dozvoljen je rad zanatlijama (električari, vulkanizeri, autoservisi, autopraonice i slično), građevinskim firmama, stovarištima i slično, taksistima, ljekarnama do 22 sata, poljoprivrednim i veterinarskim ljekarnama, kao i trgovinama stočne hrane, hrane za kućne ljubimce do 18 sati te pogrebnim uslugama s pratećom opremom.

 Benzinskim crpkama dozvoljen je rad u skladu s propisanim radnim vremenom, dok je zabranjen rad dijelu benzinske crpke u kojem se obavlja ugostiteljska djelatnost.

 Trgovine prehrambene robe i robe široke potrošnje (sredstva za higijenu i osobnu higijenu i slično), trgovine prehrambene robe i robe široke potrošnje (sredstva za higijenu i osobnu higijenu i slično) u sklopu tržnih centara te trgovine zaštitne opreme mogu raditi do 18 sati.

 Gospodarski subjekti kojima je zabranjen rad, a bave se trgovinskom djelatnošću koji osiguravaju robu potrebnim djelatnostima kojima je dozvoljen rad u skladu s ovom Naredbom, mogu se obratiti Kriznom stožeru za odobrenje isporuke robe.

 Revidira se zabrana rada autoškola na način da se kandidatima koji su započeli obuku vožnje omogući da završe proces obuke, navodi u priopćenju Krizni stožer Brčko distrikta BiH.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta