Bosna i Hercegovina     | 18.03.2020. 20:25 |

Prva videokonferencija ministrice Turković s predstavnicima diplomatskog kora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. marta (FENA) - U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  danas je prvi put održana videokonferencija sa članovima diplomatskog kora  kojoj je prisustvovalo 55 predstavnika diplomatsko-konzularnih misija akreditovanih u BiH.

Ministarica vanjskih poslova BiH Bisera Truković je upoznala  prisutne putem videolinka s odlukama Predsjedništva i Vijeća ministara BiH. Obaviješteni  su o tekućim pitanjima vezanim za pandemiju COVID-19 virusa u BiH, kao i s hitnom potrebom obezbjeđenja medicinske opreme, a informirani su i o radu, aktivnostima i planovima kriznog štaba MVP. 

Ministrica je također upoznala prisutne diplomate da je nedavno otvorena dežurna (24/7) telefonska linija +387 33 281 309 i e-mail adresa: emergency@mvp.gov.ba, za komunikaciju i podršku bh. građanima koji se trenutno nalaze u inostranstvu, te stranim državljanima koji borave u BiH, saopćeno je iz MVPBiH.

- Podsjećamo da su dežurna telefonska linija i e-mail adresa u MVPBiH otvoreni isključivo za kontakt naših državljana koji su se zatekli u inostranstvu i imaju potrebu za našom podrškom, odnosno za njihove porodice u zemlji ako te osobe ne mogu direktno da nas kontaktiraju, te za strana lica sa stalnim ili privremenim boravkom u BiH. 

Naše državljanke i državljani sa privremenim ili stalnim boravkom u inostranstvu, sa upitima vezanim za poduzete mjere i stanje u BiH prouzrokovano pandemijom COVID-19, mogu da se obraćaju našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima ili da posjete web stranicu MVPBiH (www.mvp.gov.ba) koja se redovno ažurira – saopćeno je iz MVPBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta