Bosna i Hercegovina     | 19.03.2020. 11:51 |

Burch univerzitet organizuje online prijemni ispit 29. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Internacionalni Burch (IBU) univerzitet u nedjelju, 29. marta organizira online prijemni ispit za stipendiju za srednjoškolce, s obzirom na trenutnu situaciju nastalu zbog koronavirusa. 

Veliki broj srednjoškolaca, koji ove godine završavaju svoje obrazovanje, ali i njihovi roditelji, iskazali su zabrinutost kako će se stvari odvijati u narednom periodu kada se govori o nastavku obrazovanja i upisu na univerzitete.

- Kako bismo u ovom trenutku smanjili brige srednjoškolcima i roditeljima odlučili smo da ćemo, kako smo planirali, organizovati prijemni ispit za stipendije, ali će biti održan online -  izjavio je rektor Internacionalnog Burch univerziteta Mersid Poturak te dodao da će biti organizovana i online pripremna nastava kako bi srednjoškolci što bolje uradili prijemni ispit.

Sve informacije o detaljima održavanja online pripremne nastave i online prijemnog ispita srednjoškolci će dobiti putem emaila.

Oni koji se još nisu prijavili za prijemni ispit to mogu učiniti putem linka, a prijava je obavezna kako bi osigurali prisustvo na prijemnom ispitu, ali i pripremnoj nastavi.

Predviđeni fond za stipendije u iznosu od 1.000.000 KM ostaje isti.

Cilj Internacionalnog Burch univerziteta je da omogući i potakne mlade da biraju kvalitetno obrazovanje sa kojim će donositi promjene i napredak bh. društvu te da kao društveno odgovorna institucija motiviše mlade da ostanu u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz IBU-a. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu