Bosna i Hercegovina     | 19.03.2020. 12:24 |

KJKP "Rad" - I danas čišćenje i pranje ulica i javnih površina u KS

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Kantonalno javno komunalno preduzeće "Rad", kao preventivnu mjeru sprečavanja pojave i širenja koronavirusa, provodi aktivnosti na čišćenju i pranju kolovoza i trotoara na području Kantona Sarajevo.

Danas će biti vršeno čišćenje saobraćajnica i javno-prometnih površina, trotoara, na području Hadžića, Vogošće, Hrasnice, Ilijaša, naselja Koševsko Brdo, Otoka, Čengić Vila, Sokolović Kolonija, Vraca, Pejton, Vlakovo, te Olimpijska ulica i Trg Solidarnosti - kazao je Feni glasnovogornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Dodao je da će KJKP "Rad" večeras izvršiti i pranje i dezinfekciju kontejnera u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U srijedu, 18. marta mašinski je vršeno čišćenje na području općina Novo Sarajevo, Novi Grad i Hadžići. Ukupno je očišćeno 82.622 metara i prikupljeno 6.080 kg frakcije.

Pranje i dezinfekcija posuda i prostora oko posuda obavljano je na području općina Centar i Vogošća. Pranje saobraćajnica i javno-prometnih površina vršeno je na području općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidža i Hadžići. Fokus je stavljen na glavne saobraćajnice pomenutih općina gdje je ukupno oprano 266.498 m2 površine, kazao je Ramić.

Noćas je vršeno mašinsko čišćenje na području općina Stari Grad, Centar i dijelu Općine Novo Sarajevo. Ukupno je očišćeno 98.388 metara i prikupljeno 8.800 kg frakcije.

Pranje saobraćajnica i javno-prometnih površina vršeno je na području općina Stari Gradi i Centar. Oprane su glavne saobraćajnice u centralnom dijelu općina Centar i Stari Grad, a nakon toga javno-prometne površine (trotoari), trgovi, prilazi institucijama, ambasadama, tržnim centrima, pijacama. Ukupno je oprano 218.072 m2 površine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zimska Služba KJKP "Rad" vrši preventivno posipanje saobraćajnica posipnim materijalom

KJKP "Rad" - Do povećanja cijena naših usluga neće doći

KJKP "Rad" - Obustava saobraćaja na dionici ceste Dariva - Hreša 19. i 20. jula

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu