Bosna i Hercegovina     | 20.03.2020. 11:06 |

Šesnaest kreveta u bugojanskoj bolnici za slučaj pojave koronavirusa

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 20. marta (FENA) - Poseban odjel za prijem pacijenata u slučaju pojave koronavirusa, pripremljen je u Općoj bolnici u Bugojnu.

Odjel raspolaže kapacitetom od šesnaest kreveta, i timom koji bi oboljelim građanima trebao pružiti neophodnu medicinsku pomoć.

Sve pripreme urađene su u skladu s naredbama Kriznog štaba SBK-a, a rad ove bolnice odvija se u kontinuitetu, tako da se vrši prijem urgentnih slučajeva.

Također, svakodnevno se obavlja dezinfekcija prostora, a intenzivno se provode i druge preventivne higijensko-epidemiološke mjere, s ciljem zaštite od koronavirusa.

Prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu, pacijenti moraju proći određenu proceduru u trijažnim punktovima, koja podrazumijeva mjerenje temperature i popunu anketnih upitnika.

Iz bugojanske bolnice pozivaju građane na odgovono ponašanje i poštivanje svih preporuka kriznih štabova i medicinske struke, kao i sve one koji sumnjaju na infekciju koronavirusom da ne dolaze u zdravstvene ustanove, nego da putem telefona kontaktiraju medicinsko osoblje, koje će ih informirati o daljim postupcima.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo