Svijet     | 20.03.2020. 14:48 |

Austrija produžila restriktivne mjere do 13. aprila

FENA Internet

BEČ, 20. marta (FENA) - Austrija će produžiti svoje restriktivne mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa do 13. aprila kako bi suzbila pandemiju, saopćio je u petak kancelar Sebastian Kurz, a oštrije kontrole kretanja su uvedene nakon što su brojni stanovnici pohrlili iz svojih domova kako bi uživali u toplom proljetnom vremenu.

Austrija, koja je izvijestila o više od 2.200 slučajeva zaraze i šest smrtnih slučaja, uvela je stroga ograničenja kretanja u ponedjeljak, u odgovoru na rastući broj preminulih u susjednoj Italiji i nagli rast broja zaraženih u nekim od svojih regija.

- Držimo se čvrsto. Ne smijemo usporavati. Moramo se pridržavati mjera koje smo poduzeli - obratio se Kurz Austrijancima na konferenciji za novinare.

Pogođena zemlja ponovo je uvela mjere granične kontrole sa šest od osam susjednih zemalja u okviru onoga što je u normalnim okolnostima Schengenska zona slobodnog putovanja, minimizirala je zračni saobraćaj, zatvorila skijaške regije, škole i većinu prodavnica i zatražila je od Austrijanaca da se samoizoliraju, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

Austrijski tužioci podnijeli žalbu na odluku suda da Fritzl bude prebačen u obični zatvor

Austrija obustavlja isplate UN-ovoj agenciji za pomoć Palestini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo