Bosna i Hercegovina     | 20.03.2020. 14:32 |

Usvojen Proračun općine Kupres u iznosu od 3 milijuna maraka

FENA Mario Loncar

KUPRES, 20. ožujka (FENA) - Vijećnici općine Kupres usvojili su u petak na izvanrednoj sjednici Proračun u iznosu od 3.046.560 maraka.

 Proračunom su porezni prihodi planirani u iznosu od 1,16 milijuna maraka, neporezni prihodi u iznosu od 1,27 milijuna dok će tekuće potpore iznositi 611 tisuća maraka.

 Od rashoda, u tekuće izdatke namijenjeno je 2,48 milijuna maraka, dok je u kapitalne izdatke namijenjeno 475 tisuća maraka, od čega najveći dio, odnosno 220 tisuća maraka, ide za dovršetak sportske dvorane.

 Prema riječima v.d. načelnika općine Kupres Zdravka Mioča, ove godine su predvidjeli 600 tisuća maraka u kapitalna ulaganja uglavnom u izgradnju infrastrukture (ceste, vodovod, okoliš ) s tim da se nastavljaju i daljnja ulaganja u sportsku dvoranu i da će ta sredstva biti osigurana sa županijske i federalne razine vlasti i Republike Hrvatske.

 Na sjednici je riječi bilo o aktivnostima Stožera civilne zaštite općine Kupres vezano za pandemiju koronavirusa, o čemu je govorio član Stožera Marijan Rebrina koji je istaknuo kako na području općine Kupres trenutno nema zaraženih koronavirusom.

 Napomenuo je kako je na području Kupresa izdana zapovijed za privremenom obustavom pružanja usluga u frizerskim i kozmetičkim salonima i pružanja ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija.

 Zapovijed vrijedi i za kina, knjižnice, muzeje, sportske centre i rekreacijske objekte i slično na području općine Kupres dok trgovine osnovnim prehrambenim artiklima, supermarketi, tržnice, pekare, ljekarne, benziske crpke na području općine Kupres svoj rad organiziraju sukladno dopuštenom radnom vremenu uz osiguranje protok kupaca i klijenata.

 Rebrina je vijećnike informirao o izvršenoj dezinfekciji prostora u javnim ustanovama kojima je osnivač općina Kupres, dezinfekciji svih ulica na području općine Kupresa dok trgovine osnovnim prehrambenim artiklima poštuju sve preporuke u vezi protoka kupaca i boravka u objektima. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Obilježena 32. obljetnica pada Kupresa

Na međunarodnoj Fis utrci u slalomu pobjednici Esma Alić iz BiH i Klemen Kosi iz Slovenije

Otvorena skijaška sezona na Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta