Kultura     | 20.03.2020. 15:15 |

Predstave Narodnog pozorišta Sarajevo od sutra na YouTube kanalu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. marta (FENA) - Narodno pozorište Sarajevo, koje je zbog novonastale situacije bilo prisiljeno prekinuti prikazivanje predstava pred publikom, počinje sa emitovanjem svojih predstava putem YouTube kanala, link: https://www.youtube.com/user/npsarajevo, saopćeno je iz te teatarske kuće.

Tako će prva predstava putem live streama biti opera "Hasanaginica" kompozitora Asima Horozića, rađena prema libretu Nijaza Alispahića, u režiji Sulejmana Kupusovića - 21. marta u 19.30 sati.

A 23. marta u 19.30 sati slijedi arhivski snimak drame "Balada o Omeru i Merimi" prema tekstu Ferida Sokolovića, a u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića. 

Balet Petra Iljiča Čajkovskog "Uspavana ljepotica" u koreografiji Dinka Bogdanića na repertoaru je 25. marta. Predstava će biti emitovana u 19.30 sati, a u istom terminu 27. marta slijedi komedija "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji Admira Glamočaka.

Link kojim će se moći pristupiti gledanju predstave će biti podijeljen na zvaničnim stranicama NPS, na Facebooku, Instagramu i web stranici www.nps.ba, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo