Bosna i Hercegovina     | 20.03.2020. 15:25 |

Ministar Krivić posjetio O.Š. "Alija Nametak" i donirao učenicima 20 tableta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20.marta (FENA) -Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić posjetio je Osnovnu školu "Alija Nametak" te uručio donaciju od 20 tableta za učenike koji nisu imali sredstva za pristup internetu, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Kako je istaknuto, donirana oprema, koja je realizirana uz pomoć resornog ministarstva, mnogo će pomoći u realizaciji online nastave koja se u osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama u Kantonu sprovodi zbog proglašene pandemije koronavirusa.

Sredstva za pristup internetu donirala je kompanija Hit Coloseum iz Sarajeva, čiji je direktor Massimo Leban uručio donaciju direktorici škole Nerminki Hadžić.

-U svoje i uime cijelog kolektiva, učenika i roditelja želim da se zahvalim Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo  i kompaniji Hit Coloseum. U našu školu dolaze i učenici iz Dječijeg doma Bjelave i Sigurne kuće i dosta učenika nije imalo pristup online nastavi. Ovim smo riješili taj problem i osigurali da sva djeca imaju jednake uslove za pohađanje online nastave - rekla je direktorica Hadžić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel