Korona virus

Još dva slučaja u Goraždu, rano ujutro nova sjednica Kantonalnog štaba CZ

Tekst: Elma Geca, Foto Fena: Elma Geca

GORAŽDE, 20. marta (FENA) – Komandant štaba Civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edita Velić izjavila je večeras da su na području tog kantona zabilježena dva nova slučaja oboljelih od koronavirusa.

I direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dr. Sebija Izetbegović je potvrdila za N1 da su osim tri potvrđena slučaja u Sarajevu, analizom  utvrđena i dva oboljela u Goraždu i jedan u Tešnju.

- Imamo informaciju da su dva od pet testiranih na koronavirus pozitivni i da su to osobe za koje se smatralo da su bili u prvom kontaktu, odnosno najbliži saradnici osobe kod koje je već potvrđen prvi slučaj koronavirusa u BPK Goražde –istakla je Velić.

Za ujutro je najavila novu sjednicu kantonalnog štaba

- Kantonalni štab civilne zaštite će održati sjednicu rano ujutro kada se potvrde imena i kada se bude znalo o kojim osobama se radi. Do tada pozivam sve građane da se pridržavaju mjera i naredbi koje su izdate, da izbjegavaju socijalne kontakte i kretanja, a one koji budu u najbližem kontaktu sa osobama za koje se utvrdi da su u ova dva pozitivna slučaja, molimo da se prijave epidemiologu, kako bi se nad njima vršio zdravstveni nadzor – poručila je Velić.

(FENA) F.F.