Korona virus

Zabrana kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 na području HNŽ-a

Saopćenje, Foto FENA

MOSTAR, 21. ožujka (FENA) - Županijski stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zabranio je kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina starosti na području HNŽ-a.

Svim bolničkim zdravstvenim ustanovama koje provode zdravstvenu zaštitu na području HNŽ-a, izdana je zapovijed da pripreme i stave u funkciju sve raspoložive kapacitete za prijem oboljelih od covid-19, u skladu s potrebama.

Zapovijeda se javnim kupatilima i lječilištima da pružaju usluge fizikalne terapije pacijentima koji su zatečeni u lječilištima do kraja tretmana i osiguraju usluge prehrane, dok se javnim kupatilima i lječilištima izdana zapovijed da prekinu s prijemom novih pacijenata i pružanjem usluga wellnesa, masaže, frizerskih i kozmetičkih salona.

Županijski stožer civilne zaštite od zabrane rada izuzeo je pružatelje telekomunikacijskih, elektroprivrednih i poštanskih usluga.

Ove zapovijedi stupaju na snagu danom donošenja i primjenjuju se do 31. 3. 2020. godine u ponoć, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ-a.

(FENA) R.G.