Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 08:48 |

Zabrana kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 na području HNŽ-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. ožujka (FENA) - Županijski stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zabranio je kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina starosti na području HNŽ-a.

Svim bolničkim zdravstvenim ustanovama koje provode zdravstvenu zaštitu na području HNŽ-a, izdana je zapovijed da pripreme i stave u funkciju sve raspoložive kapacitete za prijem oboljelih od covid-19, u skladu s potrebama.

Zapovijeda se javnim kupatilima i lječilištima da pružaju usluge fizikalne terapije pacijentima koji su zatečeni u lječilištima do kraja tretmana i osiguraju usluge prehrane, dok se javnim kupatilima i lječilištima izdana zapovijed da prekinu s prijemom novih pacijenata i pružanjem usluga wellnesa, masaže, frizerskih i kozmetičkih salona.

Županijski stožer civilne zaštite od zabrane rada izuzeo je pružatelje telekomunikacijskih, elektroprivrednih i poštanskih usluga.

Ove zapovijedi stupaju na snagu danom donošenja i primjenjuju se do 31. 3. 2020. godine u ponoć, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite HNŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novi Zeland zvanično ukida preostala Covid ograničenja

SZO proglasila kraj COVID-19 globalne zdravstvene prijetnje

U Indiji prijavljeno više od četiri hiljade novih slučajeva zaraženih Covidom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta