Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 11:39 |

MUPKS : Apel građanima da poštuju naredbe o zabrani kretanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21.marta (FENA) - Iz MUP-a Kantona Sarajevo apeluju na građane da se strogo pridržavaju naredbe o zabrani kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina.

Naredba je donesena 20.marta u cilju preventive širenja koronavirusa, a policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će vršiti obilazak terena (ulica, parkova, igrališta i drugih površina) s ciljem kontrole poštivanja tih mjera.

Oni koji se ne pridržavaju mjera - policija će sankcionisati izdavanjem prekršajnog naloga, a novčana kazna je od 500 do 1.500  KM.

Za prekršaj koji počine djeca, maloljetne osobe, odgovaraju roditelji, odnosno, staratelji i njima se mogu izreći novčane kazne od 400 do 1.200 KM, a osim toga protiv maloljetnika se može podnijeti i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

- Skrećemo pažnju roditeljima, starateljima da utiču na djecu, maloljetnike i spriječe kršenje naredbe o zabrani kretanja. Apelujemo i na starije od 65 godina da se suzdrže od bilo koje vrste kretanja van svog stambenog prostora - stoji u saopćenju Uprave policije MUP KS s molbom građanima Kantona da budu maksimalno odgovorni i da poštuju naredbe nadležnih organa.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

Intelektualci iz Srbije i regije potpisali apel potpore Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Papa Franjo ponovio apel za mir, izrazio žaljenje zbog sukoba u Ukrajini i Gazi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo