Stranačke aktivnosti     | 21.03.2020. 11:09 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Uz borbu protiv korone, nužno bolje organizovati ekonomske mjere

„Neumjesno je davati prognoze koliko će dugo trajati epidemija virusa korona a sadašnje oštre, predvidive mjere u suzbijanju, mogu biti kratkoročno primjenjive“ – istakao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„No na duže staze, dodaje Šarović, ukoliko ovakvo stanje potraje, o čemu će ocjenu ipak dati najmjerodavniji, nužno je efikasnije organizovati insitucije, privredu i same životne tokove, da u takvom ambijentu funkcionišu i daju rezultate“.

Šarović ističe da ćemo u suprotnom, doživjeti ekonomski krah, što će se opet odraziti na našu sposobnost kao društva da se efikasno i u što kraćem roku odbranimo od epidemije.

„Razumijem zbog toga zahtjeve privrednih komora i privrednika koji traže rješenje za održavanje privrednih aktivnosti, pod uslovom da se na bilo koji način ne ugroze zdravstvene mjere i ograničenja, preduzete radi spriječavanja širenja virusa korona, kao najvećeg prioriteta društva u ovom trenutku“ – kazao je Šrović.

„Pred nama je period pametnih odluka – da suzbijemo širenje bolesti ali i da organizujemo nužne ekonomske i životne tokove od kojih značajnim dijelom i zavisi uspjeh u odbrani od epidemije“ -zaključio je predsjednik SDS-a.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo